They made a statue of us. And put it on a mountain top.

Hej hopp. I fredags blev det lite holabaloa i alla fall, jag flög 172RG på förmiddagen efter att ha varit uppe med tuppen. Det blev nån slags vana i förra veckan att gå upp mellan 5 och 7. Inte bra för min image. Hur som helst var inte det orsaken till fest utan snarare att Niclas äntligen gick igenom testerna för CFI med lyckat resultat. Han fick således dricka sin vid det här laget vällagrade skumpa som väntat i kylen sedan några månader. Grattis till honom!
Jag fick dock lägga mig tidigt för att orka upp och flyga på lördag morgon. Började med att backseata Husberg i två timmar. Vilket öppnade upp för en trevlig frukost i baksätet på RG:n medan Husis flög runt i varvet. Första frullen i luften över El Cajon - check. När det väl var dags för mig att flyga så fick vi inte igång kärran igen efter att ha bytt platser med varandra så att Husis hamnade i baksätet och jag fram. Batteriproblem osv gjorde att maintenance till slut fick komma och fixa och trixa igång manicken. Första starten bjöd på en liten utmaning som bestod i att motorn bara gav typ halv effekt. Eller lite drygt så, men ja.. Tillräckligt för att öka spänningen betydligt. Vi lyckades ta oss runt för landning på tvärbanan som var närmast i alla fall. Några stackare fick göra go-around eftersom vi envisades med att bryta mönstret med att alla landar åt samma håll, men han i tornet hade inga invändningar när vi påpekade att det hostade och ristade i nosen.
Jaja, det gick fint och var väl inte så himla dramatiskt egentligen. Fast lite spännande var det ändå. Hur som helst gav det här mig ledigt en okänd tid framöver eftersom maskinen faktisk var sönder på riktigt. Vad som hänt vet jag inte än men den blir ståendes ett tag. Det är en annan likadan kärra på väg hit men när den kommer är det ingen som riktigt vet. Jag hoppas på förr hellre än senare i alla fall.
Lördagskvällen tillbringades inne på Mt Soledad på nåt slags förfest. Trevligt. Jag körde i och för sig helt frivilligt men man kan ha kul ändå sägs det. -Bekräftat.
Söndagen började ganska lugnt med frulle på IHOP. När det var klart så kläckte någon iden att vi skulle åka upp till Julian och äta äppelpaj. Det verkar vara det enda den bergsbyn har att erbjuda. Förutom att den även ser ut som en gammal vilda västern-stad med salooner och träskyltar och kulissliknande fasader. Så det gjorde vi, en jäkla massa folk. Vissa klarade de slingriga bergsvägarna bättre än andra vilket resulterade i lite spridda ankomsttider till Julian. Men det var trevligt och jag gav pajen 3 av 5 på skalan.
Några valde att köra ny fest på söndagkvällen, eller åtminstone en massa vin. Andra, tex jag och Max, bestämde att vi skulle flyga upp till LA-området på måndagsmorgonen. Vi gick upp vid 5.45 och drog till flyget vid 6.15 som planerat! Ät den du! Dock var det en del trassel med nycklar till plan och sånt men vi kom iväg vid 8 ganska precis. Vi hade prickat in Victorville på kartan som mål och hade en riktigt fin flygning upp, tror jag har lite bilder här nånstans som postas vid senare tillfälle. Dock blev vi båda jäkligt kissis och så började tiden rinna ut för att hinna hem med planet till kl 11 då nån annan hade bokat det. Så vi tittade runt omkring oss för att hitta nåt bättre och närmare att landa på. Rakt under oss hade vi San Bernadino, en ganska stor flygplats som vi antog skulle ha toalett. Max fick läsa på lite om den medan jag flög lite kringelikrokar och såg till att hålla oss över berget som vi hade kommit fram till sen vände vi om och tog kontakt med dem. Så jäkla lugn flygplats! Dock fick vi lägga oss i väntläge pga nåt som vi inte riktigt fattade. Det är INTE vad man vill göra när man är jäkligt pinkenödig. Men när vi passerade overhead så såg vi varför vi skulle vänta.. En sprillans ny 747/8 taxade runt där nere. Så max fick bli kameraman och blåsan kopplade av för ett par minuter. Riktigt stort jäkla as till plan. När de väl hade stuckit så gled vi ner och landade, bad snubben i tornet guida oss till en mugg och då blev det Million Air´s FBO. Ganska flott. Marmor, fontäner, tv på varje toalett, t.om varje pissoar hade egen tv. Sjukt. Så vi fick lite kaffe och en kaka innan vi åkte hem igen. Landade ganska exakt vid 11 faktiskt trots alla fördröjningar. Vi landade dessutom direkt efter en B17 Flying Fortress. Fett. Väl hemma vid lunch-tid var det bara att packa om väskan till strandkläder istället och dra ner till Mission Beach. Vi var inte direkt ensamma där kan jag lova. Men det var gött. Och såna jäkla vågor! Max och jag flippade helt och badade nog nån timme sammanlagt. Härligt härligt. Vid 17-tiden var vi lite ölsugna och hungriga när smarta Brenda kom på att det var måndag vilket betyder sakebombs och sushi! Så vi gick till PB sushi och blev ganska packade. Med oss hade vi även Lottas nya klasskompis Victor och hans tyska rumskompis. De hakade med hem till vår jacuzzi efter lite påtryckiningar och det gick några timmar i jacuzzin innan vi till slut somnade ganska ovaggade allihop. Idag är takten av det långsammare slaget här hemma kan man säga. Fint väder ändå, så jag kanske kryper ut och lägger mig i solen en stund ändå. Vem vet. Hej hopp.

Im gonna love you wherever I go

Tisdagen slut. Idag var det tufft schema. 12 var det Teaching Techniques i två timmar. Ganska givande faktiskt. Därefter full fart hem och byta om, sen drog vi till stranden. Niclas och hans gäst åkte i förväg och jag, Max och Oskar åkte något efter eftersom Oskar alltid ska göra nåt viktigt innan han är klar. Haha. Vi stannade för lunch på Chipotle och sen drog vi ner till Mission Beach. Precis när vi körde in där så ringde Lotta och meddelade att hon var klar i skolan.. Oväntat. Så att Max fick åka och hämta henne. Oskar och jag letade upp Niclas med sällskap på stranden och körde lite beachvolley i solen. Jag stukade såklart stortån så den går inte att böja just nu. Tur att jag inte är lindansare, så jag klarar mig bra ändå.
Första doppet i Pacific Ocean klarade jag av, första nånsin alltså. Skitskönt tyckte jag. Fräscha vågor. 17 grader stod det att det var på nån tavla men jag kunde nog legat i ett tag om jag hade fått sällskap..
Niclas drog efter ett tag, de skulle handla så när Max och Lotta kom drog vi till Wavehouse och jag fick en öl. Max har inte åldern och Lotta och Oskar har bara svenska körkort vilka inte var giltiga enligt den storvuxna damen i insläppet..
Vi blev inte där så länge utan åkte och handlade lite och lagade käk. Grillat för en gångs skull. Var över en vecka sen nu tror jag. Eller nä, det var nog bara 3-4 dar, men ändå. Ikväll har jag planerat ihop en lektion till imorgon då det blir lite extra lektion i POF igen följt av del 2 av Teach tech. Sov gott och låt inte sängbaggarna bita dig.

One of us will die inside these arms

Ännu en dag till historien. Historian? Vad heter det? Fuck it. Började ganska slött.. Skulle ju flugit men som sagt var det inställt. Fick reda på att det var för att maskinen är sönder. Rätt ok skäl tycker jag..
Vid lunchtid åkte vi till nån flygklubb här i Kajan som Max och Robert blev medlemmar i. De har nån slags light sport aircrafts.. Verkar rätt softa. Träffade givetvis en svensk kille där med som vi snackade lite med.
Sen blev det lunch på Greek Style och med kebab i magen drog vi till La Jolla för att kolla på sälar.
Riktigt fint ställe, dock lämnade vädret lite att önska men man kan inte få allt sägs det. Vi hittade i alla fall en jäkla massa sälar och en skaplig mängd pelikaner. Skönt att känna lite havsdoft och få ett och annat saltstänk på sig av vågorna.
När vi hade fått natur så det räckte så drog vi in till centrum och fixade väska till Hopfskan. Två till och med tror jag.. Jag köpte istället en massa viktiga saker. Tex en ring som också är en kapsylöppnare. Bland det smartaste jag sett på länge. Även ett spel blev inhandlat. "Color me drunk" tror jag det hette. Jag ska helt kort försöka förklara reglerna. Var och en får ett färgband att ha runt handleden och en tärning med 6 färger på. Man slår tärningen och för varje tärning som visar ens färg får man dricka. Det framgår inte hur man vinner och om det egentligen är en tävling.. Men vi lär ju testa det framåt helgen.
Efter shoppingturen begav vi oss mot Char´s skola för att se hur det såg ut där. Vi mötte upp hennes framtida klasskompis och fick se hur han ser ut när han äter pizza. Det blev även i det här läget klart för Hoopppppfff hur glad hon ska vara att hon inte bor i korridor där runt skolan.. Shit, det var inte som taget ur Svenska Hollywoodfruar direkt.. Haha. Imorgon ska jag på nån slags instruktörskurs för teoriinstruktörer. Tydligen nånting om pedagogik och sånt där konstigt. Jag kanske är kallad som expert? Jaja, det lär ju visa sig. Nu blir det nog lite ´Hollywood Hills´ på spotify och sen gamla sängen. Kött o blåbär.


I'm gonna Come back so we can play together

Ja shit pommes frites. Tiden går. Har inte pallat/orkat/hunnit/prioriterat blogga. Meeeeen vi kör en kort resume. Fast det blir sällan kort när jag kör igång, men jämfört med två veckor så går det nog lite snabbare iaf.
Bror med familj åkte hem för länge sen. Lite flygning har det blivit, till exempel en sista jäkla uppflygning för det där satans instrumentbeviset. Jag har det nu väl inlåst och förvarar det mörkt och svalt. Att det skulle ta sån jävla tid.. Jaja, så kan det gå. Jag valde så klart en dag med byig vind och massa moln så det var lite köttigt faktiskt. Men ja, eller valde är väl synd att säga, den hann ju bli inplanerad och inställd någon gång innan där också. Så till slut sket jag lixom i vad det var för väder.
Skippar nog en massa grejor men helgen som gick var lite livad i alla fall. Jo, förresten, förra måndagen var vi på pb sushi och hade hejdå-middag för cissi och johan. Oskar kan väl berätta om sitt deltagande den kvällen för de som är intresserade. Men i alla fall slutade det på ett mycket otippat sätt för den killen. Och dyrt. Men det var inget jättefarligt och han kommer säkert skratta åt det om några år. Gången helg började med spontant poolparty i fredags. Kl 14 startade beerpongen på baksidan, kl 15 kom vi på att göra ett facebook event av det och framåt 17 började det komma lite fler deltagare. Det blev ganska livat ett tag och vi bubblade några timmar på kvällen. Dock ballade vi ur ganska tidigt eftersom själva festen började vid 14-snåret.. Haha. Lördagen fortsatte i poolpartynas tecken och ett poolparty 2.0 annonserades vid 15-tiden. Dock blev deltagandet något lägre och jag var opåverkbar av öl och dylikt. Rätt skön nästan nykter kväll i jacuzzin med andra ord.
Igår drog jag in till stan till några vänner och fick håret klippt. Kvällen bjöd på Pirates 4 i 3D. Bättre än väntat och klart sevärd. Dra dock inte upp förväntningarna för högt för då kan du bli besviken. Tänk på att det är fjärde filmen. Men, Depp är Depp, så det funkar. Idag skulle jag ha flugit men det är ställt på grund av okända orsaker. Kan vara vädret men det är ju lagom magiskt om de kände till igår att det skulle vara halvdåligt idag? Jaja, kött o blåbär.

I wake up lonely, to the silence, of the bedroom. Its all around

Jorå så att det händer väl lite om dagarna ändå nu för tiden.
Och shit, jag har verkligen inte bloggat sen Hopfskan flyttade in! Tiden går. Men jo, Max hämtade henne själv. Hon har överlevt första veckan lite drygt. Imponerande.
Niclas har fått ny uppflygningstid. Jag har provat att flyga upp en gång till. Det gick över förväntan ändå måste jag säga. Failade så klart men bara på ILS-approach. Vilket borde vara det lättaste. Det betyder alltså att jag köttade Oceansides VOR-A med ett hold och sen fixade jag även Gillespies LOC-D partial panel. Inte illa med mina mått mätt i alla fall. Idag har jag gjort en kompletterande träning med Instruktör coh förhoppningsvis kommer ny tid att bokas under morgondagen för uppflygning.
I övrigt så är bror med familj i krokarna vilket har betytt lite besök och idag blev det även en runda på Cottonwood Golfcourse. Mycket trevligt. Värmen har kommit till SOCAL och kvicksilver över 30 har blivit vardag. Idag höll det sig dock runt 20 vilket var helt ok när man skulle köra 9 hål. Som blev 11, men ändå. 45 dollar per person för greenfee, klubbor och bil är helt ok. Trots att dollarn gått upp en del de sista dagarna.
Säkert har jag missat en massa. Jo, igår var ju misärernas dag men högpunkterna var ändå när Max tappade en Corona i golvet och folk fick plocka glas i typ 30 min och tätt följt av att Robert släppte en assiett ner på max tå. På högkant lixom. Så Max´s tå är dubbelt så stor som den borde vara och tre gånger så stor som en vanlig mans tå. Även foten är helt uppsvullen faktiskt. Som tröst drog vi till seven eleven jäkligt sent och köpte Ben&Jerrys och öl och toppade det med lite Top Gear-avsnitt. Idag har Hopf åkt i poolen och jag lär väl få sota för det.. Men det var det värt.
Kött och blåbär.

RSS 2.0