There is no way I´m giving up this time

Hows it going?
Hårda dagar nu alltså. Flygning varvat med lektionsförberedelser för CFI-kursen. Börjar vid 9 fyra dagar på raken denna vecka! Kommer närmar och närmare väggen.
Fast igår var vi på Taco-tuesday i pacific beach. Det var tydligen blondinbella åxå.. Hon verkar följa efter mig på nåt sätt.. Jag var ju och shoppade i Los Americas eller vad det nu kan heta precis nere vid den där djurparken som dom kallar Tijuana i söndags. Då åkte hon dit i måndags och spanade. Tydligen hade hon fått upp spåret ordentligt igår kväll. Jag lyckades i alla fall hålla mig undan. Löwengrip invest.. låter ju stabilt.

Jaja, finns kanske viktigare saker att tänka på. Eller nä. Men har i alla fall stökat av första lektionen i kursen, körde Airplane Control Systems. Handlar alltså om roder, klaffar och spoilers och grejor. Är det klart då Johan vad det betyder? ;) Imorgon ska vi köra varsin egen presentation om valfritt ämne. Jag rannsakade mig själv och insåg att jag inte har något liv utanför flyget. Så ämnet blir Diamond Aircraft Industries. Blir kul att se vad de andra gökarna hittat på, ryktena säger att några faktiskt valt ämnen utanför flyg. Kan bli spännande att höra om nåt annat..
Fredag blir det åxå skola vid 9, då ska vi lyssna på knattarna som kör lite flyglektioner igen. Lördag blir det re-take på vor-approacher som jag ju sumpade på sista stagechecken. Känns ändå rätt lugnt. Tror jag. Och på kvällen lutar det åt fest inne i stan. Raketfylla på gång! :D
Lite annat spännande på gång med, men det tar vi när det närmar sig. Kött och blåbär.

Jag vill bara så ett frö, lyd mitt råd - ta ett spö

Pluggar faktiskt. Större delen av dagarna. På riktigt den här gången! Så blogg står inte överst på listan. Idag var det groundschool, igår var det inställd flygning på grund av LLWS. Googla om du undrar vad det är. Imorrn blir det förhoppningsvis flygning och då ska det övas på VOR-approacher eftersom jag flunkade på den delen av stagechecken. Vilket jag var ganska nöjd med ändå. Jag hade åxå flunkat mig på den approachen kan jag säga. Riktigt pissig faktiskt. Men ILS:en till KMYF och LOC-D till KSEE gick tillräckligt bra i alla fall. Nu sova.

You are my sweetest downfall. I loved you first.

Veckan rullar på. Onsdag imorrn sägs det. Sista groundschool i CFI innan första provet idag. Vilket betyder att jag har lite att läsa till på torsdag då vi ska testas på våra djupa kunskaper om lärandets ädla konst. Och massa annat blaj. Inte flervalsfrågor heller! Utan rita-och-berätta-stuket!! När gjorde man ett sånt test sist? Typ i religion i sjuan eller nåt.. Imorrn blir det simflight, den här gången vid 0800 hrs, dvs betydligt senare än sist.
Idag har jag fått paket igen! En rakapparat, en webkamera och en näshårstrimmer. Så nu jäklar är det inte mycket hår kvar där det inte ska vara nåt hår.
Pinsamt att jag var tvungen att köpa en webkamera förresten, jag har ju en inbyggd. Men datorn ger sig inte, den föreslår hela tiden att jag ska ansluta webkameran till en snabbare USB-port. Den inbyggda alltså. Jag har trots detta motstått att öppna datorn, löda av kablarna till kameran, smälta på en USB-kontakt och ansluta den i en extern USB-port. Hur fan kan man konstruera en dator som inte känner igen sin egen inbyggda hårdvara? Tur att HP inte gör flygplan. "Landing gear not recognized." "Please use the new version of Rolls Royce engines." "Your wings can travel faster, disabling wings." Det hade ju varit nåt.. Men nu har jag i alla fall en extern webkamera som är ansluten till en snabb USB-port. Imorrn kommer skrivarpapper och toner.
Just det, var på ett casino och käkade ikväll. Satan vad mat, helt sjukt.. Sallad, med ALLA sorter som finns, sushi, kinesiskt, amerikanskt, mexikanskt, mongolskt, seafood och ett jätteberg med desserter. Allt från kakor, bullar, pajer, tårtor, bakelser osv. 21 uskudos. Helt överkomligt. Sådärja. Sängen. Skepp ohoj.

Can you give yourself away

Shit. Inte bloggat på hela helgen.. Kunde ju varit ok att skylla på att jag varit upptagen men då ljuger jag. Lördagen bestod av slapp och plugg om jag inte minns fel. Och en massa beställningar av massa bra saker. Söndag innefattade faktiskt groundschool så några timmar försvann där i alla fall. Lite solsidan efter det och lite mer plugg. Idag däremot var det slut på lugnet! Klockan hoppade igång vid 04.50.. Jättefel! Jag är inte gjord för det. Det var ju inte igår man jobbade de tiderna direkt. I alla fall började dagen med en simulatorflygning i ottan. Kalasväder har det varit hela dan, typ 25 grader. Hemma vid 8 från skolan vilket kändes konstigt men det var ju rätt ok. Fastnade vid datorn ett tag och sen blev det faktiskt lite förmiddagslurande innan jag smög ut i solstolen. Pallade ca 25 min innan jag gav upp och förpassade mig till skuggan. Vid typ 14 ringde det på dörren och UPS-tomten stod för farstun. :D Så nu har jag en stor dataskärm och en trådlös skrivare som faktiskt funkar. Än så länge. Imorgon förväntar jag mig en rakapparat, en sladd, en webkamera och nåt mer som jag redan glömt. På onsdag kommer det nog en laddning med skrivarpapper och lite bläckpatroner. Får se. Återkommer i frågan. Sen tror jag inte att jag beställt nåt mer. Men jag är inte säker. Imorgon blir det skola igen. Tufft schema nu, nästan en aktivitet om dagen. Inte förrän 11 som tur är.. Just det, jag har även hittat ett trådlöst tangentbord med svenska åäö och @ på rätt ställe! I vardagsrummet fanns det.. På nätet kostade det billigaste typ 90 dollar.. Inte ok för ett crap-tangentbord. Men jag behövde alltså inte gå så långt.
Det största som hänt är nog ändå att knatte eventuellt köpt en bil! Grattis till honom!



Run fast for your mother run fast for your father

Halvseg fredag till ända. Var egentligen ledig idag förutom en "photoshoot" kl 12 på skolan. De ska tydligen göra nån ny hemsida och sida på facebook så alla var schemalagda för det och de flesta flygningar låg innan eller efter 12. Galet. Har aldrig sett så många kineser samtidigt förut. Men det blev säkert bra i slutänden. Efter det var det lite skype med diverse människor följt av en runda på gymet. Kände inte att jag hade nåt att skylla på längre. Sen lite mer skype, biltvättning, en runda till en ny matvaruaffär vilken överraskade rent kvalitetsmässigt och matlagning på det. Köttfärsbiffar och rösti med bearnaise blev det. Och margaritas såklart. Sen filmkväll med glass. Imorrn väntar ingenting. Vilket innebär hopp för sol, slapp och kanske till och med lite plugg. See you in Liverpool.

Kiss me on the sidewalk, Take away the pain

Torsdagen lider mot sitt slut. Idag vart det sådär tidigt som man bara önskar att det aldrig skulle behöva vara. Klocksatan började skrälla vid 8 och jag kom väl upp vid typ 20 över. Usch. Ingen kaffemaskin här heller så det tar sin tid på morgonen att få i sig en java. 9 var det groundschool för CFI och efter det var det möte för ´student redistribution´ vilket för den oinvigde skulle kunna låta som att man ska få ny instruktör, men så var alltså inte fallet. Däremot fick vi en instruktör till. Verkar faktiskt ganska smart, vi kör vidare med de vi har och så får vi en extra som kan rycka in när det behövs. Hoppas det funkar som tänkt nu bara. Slutade strax efter lunch, vilken intogs på Hilltop och bestod av nån macka och pastasallad. Bra skit. Har faktiskt pluggat lite under eftermiddagen. Och lagat mat. Och druckit margaritas.
Vet inte om bilen funkar, jag fick äran att åka med Niclas international metropolitan super trolley commuter service idag! Blir förmodligen payback på det imorrn..

En fancy feature med dagen är att jag beställt en massa kuliga saker så jag har en massa spänning framför mig de närmaste dagarna i väntan på paketen! Det blev en trådlös skrivare/scanner/säkert nåt mer typ fax eller så och en 23" skärm. Tänkte att det räckte där, ända tills jag skulle raka mig, då visade det sig att jag förmodligen lämnat rakapparatsladdaren i gamla frusna svedala så det var bara att beställa ny rakmaskin åxå. Hoppas jag får den imorrn eller på lördag för jag har inte rakat mig med hyvel på typ 10 år så det skulle förmodligen inte bli så bra.. Imorrn kunde man kanske tro att jag är ledig men det är fel. Jag ska vara i skolan kl 12 för en photoshoot.. De ska tydligen göra en ny hemsida och då ska ALLA vara där kl 12. Jätteviktigt. Även de som har lediga dagar osv. Skulle inte förvåna mig om de schemalagt flygningar runt det för att verkligen alla ska vara med. Men jaja, det är väl bara att ta på sig finmjukisarna och smyga dit.
Nu är det natt. Kött och blåbär


Så mycket man kan göra och borde och vill

Vann gåupp-tävlingen idag! Yay! 8.40 satte jag ner tårna på heltäckningsmattan idag! Inte varje dag ska jag tala om. Men imorrn är det ju sådär gristidigt igen, börjar redan vid 9.00!! Skandal. Lär ju få gå upp redan vid 8.. Drygt.
Idag var det flygning, vor-approach till Brown, TGO där och sen LOC-D på Gillespie. Gick väl sådär.. Får se vad som händer nu när det blir ny instruktör igen. Förmodligen börjar vi med några simulatorpass.
Hur som helst så verkar bilen gå bra igen. Kanske dags att sälja den då, när den ändå funkar.. Funderar på om man skulle köpa nåt som man kan ta hem till sverige sen. Om man har den i ett år här så får man ta in den utan att momsa den. Vilket betyder en massa sparade pengar. Så det har jag nog bestämt att jag ska göra. Nästa fråga är vilken prisklass man tänker sig. När det är klart så ska man bestämma vilken jäkla bil man ska ha med.. Det är ju skitfräscht att ha nåt med stor mullrig mustig V8 här men det känns kanske lite rumphugget när man rullar in på OKQ8 i svedala och sticker slangen i tanken.. Och en soppasnål bil här känns ju lite omotiverat.. Meneeeee det är kanske några dagar kvar innan jag måste bestämma det..
Whatever. Nu blir det nog ett glas vin till och lite riskakor sen är det sängen som gäller. Den stora. Med det stora täcket. Tjipp tjipp.

Ive been awake for a while now, you make me feel like a child now

Jojomensan. Så är det. Mycket plugg har det faktiskt blivit de sista dagarna. Köttade av den där halva oralen jag hade hängande över mig idag. Skönt. Nu är det bara flygningen kvar som ska slipas till. Krångligt nog så är ILSen på Montgomery paj, det ställer till det lite då jag skulle behöva flyga dit.. Fick även sista ignition coilen idag så jag har pillat dit den. Provkört och så långt så verkar det funka. Svårt att säga om det är helt fixat, men nu sitter det i alla fall en väldig massa nya grejer på motorn. Det kan ju inte vara fel..
Både lagat bil och monterat ihop nya byrån. Manspoängen bara rullar in. Tycker faktiskt att jag fått några extra hårstrån på bröstet på sistone. Imorrn blir det flygning igen, inte förrän 12 som tur är men ändå. Tror de börjar lära sig mina tider nu. Fan vad trögt det var men skönt nu när de fattar hur jag funkar.
Tyvärr verkar det som att vi ska byta instruktörer på torsdag igen. Ibland tror jag fan att de skämtar. Fjärde instruktören på samma jävla instrumentkurs.. 30 timmar.. Hur svårt ska det vara. Men det finns väl givetvis nån bra anledning till det, kan dock inte riktigt fundera ut den sådär på fri hand.

It must have been good but I lost it somehow

Shit vad jag har pluggat idag! Flera timmar i sträck. Kan inte vara bra för själen. Imorrn blir det flygning med, känns jättespännande! Ska bli kul att få komma upp och se San Diego uppifrån. Undrar hur det funkar det där med en massa metall som far runt i luften.. Varför trillar dom inte ner?

Har även hunnit en runda på IKEA, även om köttbullarna inte är lika goda som mina egna så är det fint med lite potatismos och lingon till..
Införskaffade en byrå, papperskorg och lite annat bra att ha-stuff. Bäst av allt var nog queensize lakan och påslakan till min gigantiska säng. Så jäkla gött att ha ett två meter brett täcke helt själv! Har inte pallat bygga ihop byrån men i alla fall fått hjälp att bära upp den på rummet. Nästa gång blir det nog utemöbler till balkongen åxå. Men det kan vänta, det är bara runt 15-18 grader på förmiddagarna nu så det är lite kyligt för min smak.
Bilen var lagad. Nu är den paj igen. Hjälpte i typ en timme det jag gjorde.. Så nu har jag beställt lite mer grejor och får väl dem på tisdag verkar det som. Hoppas jag tar mig till skolan imorrn bitti bara, men den har funkat hjälpligt idag. Även om den går som en påse potatis.
Nån som är sugen på att flytta hit förresten, vi har lite rum lediga som det ser ut nu, bara hör av er. 570 dollar i månaden. Det är fan billigt. Bara så ni vet. Nä nu ska jag bygga koja i sängen. Hörs

Life is a mystery, everybody must stand alone

Så mycket som hänt och inget bloggat.. Så kan det gå.
Men jag har iaf haft en fantastisk jul i kalla skitsverige. Tåg och flyg och sånt har råkat funka för min del. Mycket flyt och lite skicklighet.
Sammanfattning: kallt, julpyssel, kramar, granklädning, vin och sprit, skrapa rutor, harrys, familj, EAGLE!!!, skitsnack, sked, god mat, feber, flyttkarl, Ivanhoe, fyrverkerier vid slottet... Osv.. Kanon helt enkelt.

Väl tillbaka i staterna har jag tydligen flyttat in på melrose place. Alla andra flyttar ut.. Eller det verkar så i alla fall. Får se vad som händer. Klart är i alla fall att det är rättvist att äta frukost ute i solstolen.
Bilen var paj när jag kom tillbaka men det har jag lagat idag! Med lite hjälp från Johan då.. Men i alla fall! Det var tändmodulen ifall nån undrade.. Eller ignition coil som den tydligen heter här. Så nu kan jag kanske åka och handla nån dag. Får nog bli en sväng till ikea med så jag kan köpa underlakan som räcker till hela sängen. Och en större dataskärm nu när Jenna matat in en massa filmer på min dator.
Jag har anmält mitt intresse att flyga och kanske kan det komma att ske under helgen. Den som lever får se.. Nästa vecka ska vi börja med CFI-ground och då skulle egentligen både instrument och commercial vara klart. Men det är det alltså inte. JALLA JALLA!!
Nu ska jag sova så jag får behålla den sunda delen av jet-lagen en stund till.
Kött och blåbär

RSS 2.0