I´ve got the moves like JaggerJuldagen är här.
Tomtelurken har masat sig hem till nordpolen igen. Den geografiska alltså.

Jag fick ett superpaket laddat med kaffe och snus! Nu klarar jag mig ett tag till!
Vad gäller jobbet så är det lite upp och ner med flygning. Jag kör på med CPL-skolning med de svenska eleverna. Inte så många timmar i veckan men rolig flygning i alla fall.
Efter nyår blir det nog några kineser från den nya klassen som anlände för några veckor sedan. Det är dags för dem att börja flyga då.
Julafton spenderades med Max och Lotta. VI gjorde julmat och drack julöl. (Det blir det väl om man dricker öl på julafton?) Vi gjorde glögg och kollade på kalle. Sen Svensson Svensson. Och avslutade det hela med Snowroller. Haha.
Jag fick julklapp av dem med! Grand marnier så att jag kan göra riktiga margaritas!! Yay!!
Idag är det mest slappande som gäller. Tror inte det blir nån utgång ikväll heller. Räcker med att tänka på alla packade svenskar därhemma. Haha..
Hörs

And it starts some time around midnight.Det blev bara en runda till LA. Oxnard airport. Trevligt ställe.
Stannade i ungefär en kiss och en cigg. Sen full fart tillbaka. Skönt att bara åka med eleverna och ha tid att verkligen se hur det fungerar att flyga över LAX och ha tid att spana på Hollywoodskylten och ha tid att ta lite foton ut över Stilla Havet.
Jag skulle åkt till Orange County när jag kom tillbaka från den första flygningen men det visade sig att de just gjort om syllabusen för de kinesiska eleverna så de behövde inte längre göra de där långa cross countryflygningarna.
Lite trist för mig, men så är det.
Nu flyger jag bara med svenska elever som går samma program som jag gick. Kul att flyga med folk som kan flyga.. ;)
Nu har det varit dåligt väder måndag och tisdag. Igår var det mest slappa som stod på schemat men idag har jag, max och jacob varit på walmart och handlat lite, lämnat jacobs bil på verkstaden, hämtat hopf på skolan, släppt av jacob hemma och sen åkte vi till IKEA.
Vi höll en tyst sekund för fru kamprad innan vi hedrade henne med diverse inköp. Jag slog till på ett köksbord och två barstolar!! Nu har jag nästan ett fullt fungerande kök!!
Väl hemkommen var det dags att börja göra glögg sedan jag bjudit in lite vänner på glöggkväll så här Lucia till ära.
Det blev riktigt gott, även om den var i starkaste laget. Man ska inte snåla på spriten när man lagar mat, som mamma alltid säger.
Även mörkt bröd med julskinka och senap serverades. Sofia bakade mjuk sockerkaka som blev perfekt. Nu är det bara disken kvar.
Måste ju ha nåt att göra imorrn ;) Efter flygning med jacob vid 8.45 och sedan groundschool till 17 eller så.
Torsdag är ännu ett oskrivet blad. Eller nä, jag ska nog jobba 11-16 då. Faktiskt. Nu får det räcka för idag.

Time flies when you party with your pants down

Såatteeeeeejorå.

Ja.. Jag är ju tillbaka från sverige. Sen nåt halvår snart. Haha. Redo för snabbreprisen? Poppa popcornen gott folk.
Ok, kom tillbaka i november efter rio rom och rotterdam. Köper tidningar och ringer runt och läser små annonser när jag kan.
Nä, men jag kom tillbaka i början på augusti då va? Japp, så måste det vara. Sverige innehöll ca 10 timmar eagle, våfflor, familj, vänner, hässleholm, iskallt dopp på kattrumpan, Europe i Visby (wtf??), poolhäng i Ljumpan. Jo, lite sånt. Sköna veckor.
Väl på denna sidan pölen igen var det bara att dyka på CFI-skolning för att nån gång i framtiden bli Certified Flight Instructor. Gick väl ganska segt med skolningen och redan när jag var hemma så passade skolan på att röra om i grytan genom att upptäcka massa tjafs om visumregler och grejor vilket gjorde att det ett litet tag var ovisst om det var ens lönt att komma hit igen. Bära eller brista. Så jag körde på med skolningen och framåt slutet på oktober flög jag upp för CFI och klarade det på första försöket. Inte vad jag hade väntat mig, men ibland ska man väl ha lite flyt också.
Då kanske en ovan läsare tänker att allt var lugnt och frid och fröjd? Nepp, för då koms det på att vi skulle flytta från Melrose. En vecka senare var Max och Lotta ute ur huset. Ytterligare en vecka senare ekade Roberts rum tomt. Tjafs med hyresvärd, letande av lägenhet, sista plugget för uppflygningen var nog också i den här härvan. Jaja, jag hittade en lägenhet närmare stan. Fortfarande ca 15 min till skolan och en hel tvåa till mitt förfogande! Finns ju en och annan historia om lägenheten att berätta med referens till den lamslående högteknologiska amerikanska byggnadskonst den är snickrad med. Haha. Får bli ett eget inlägg vid senare tillfälle.
Jorå men flytt avklarad, CFI i min hand och klockan började ticka november. Dags att börja jobba. Gjorde nästan en två veckor lång karriär med europeiska elever innan det uppdagades att jag saknar ett JAA CPL och därmed inte följer de svenska bestämmelserna till fullo. Vilket man ska göra såklart. Efter diverse mailkontakt med Transportstyrelsen konstaterades att jag inte kunde fortsätta med mina fyra tilldelade elever.
Såklart, tänkte jag.
Jo, det här var ju precis efter att kusinen varit här och hälsat på i två veckor. De två veckorna jag jobbade. Haha.
Jaja, Nu kör jag med FAA-elever och för tillfället två kinesiska elever och skolar dem för CPL. Ja precis, ett sånt cert som jag inte ens har i europa. Och som kräver en massa timmar flygning som lärare innan man ens får ge sig på det hemma i svedala. Haha, det är mycket man inte förstår. Som hon sa.

Nu är det i alla fall december. Och jag har flugit 5,4 timmar idag och imorrn blir det två rundor upp till Los Angeles. Första flygningen till Oxnard och andra till Orange County. Så det kanske kan börja bli lite flygtid ändå.. Känns som att det är lite dags..
Det får väl vara allt för denna gång. Om den är för lång, använd långkalsong, som Max mamma alltid sa.

RSS 2.0