O Canada, we stand on guard for thee

Onsdag har jag glömt helt. Torsdag oral. Hann inte hela så vi körde resten igår, lördag. Gick fint. Kidsen har köpt en bil så nu slipper jag vara pappa på heltid. De hittade en BMW 528 i hyfsat skick. Eller det vet vi inte än, men de kör det ultimata testet med den just nu faktiskt. De har nämligen kört sisådär 120 mil idag. Svenska jävla långa mil alltså. Helt galna. Tydligen har ena killen en brorsa i Utah, Park City, så de åkte dit. Idag lunchade de i Vegas tex.
De kom på den snilleblixten igår. Det kom sig av att jag, Niclas, Berra och Petter ska åka till Kanada imorrn och titta på hockeybockey. Vi drar innan fan fått på sig kalsongerna imorrn och kommer hem på onsdag kväll/natt. Vårt färdmedel är en cessna 172RG från strax efter krigsslutet. Vi flyger förhoppningsvis till Seattle och tar hyrbil därifrån. Det är SKITLÅNGT för de som inte vet.. Ca 9 tim flygtid. Och då är det raka vägen i drygt 200 km/h. Till Seattle alltså, sen är det typ 3.5 timme i hyrbil till Vancouver där matchen är. Och hur som helst så visste inte ungarna vad de skulle hitta på när mamma och pappa åker bort i flera dar så de tog sin nyinköpta bil och drog iväg på en 12-timmars (enkel väg) genom Nevada.. Smart eller inte? Får vi väl veta tids nog.
Igårkväll fixade jag trerätters till mig och Niclas, gott vin och god öl. Jordgubbar och glass i bubbelkoppen. Rättvist. Idag har det varit skitlungt men vi kämpade oss upp på kullen/berget som vi bor på till fots och tog lite bilder. Det har tydligen kommit ofantliga mängder snö i bergen, ca 1 timmes bilväg från stranden börjar snön. Det var helt galna köer på motorvägen för tydligen skulle hela halva San Diego County dit idag och kolla på snön.. Begåvat..
Nu ska jag nog gå ner och se vad det blir för mat.. Pratades om tunnbrödsrulle med korv, potatismos och nåt mer.. Spännande.
Vidare rapport kommer om kanadaresan så småningom.


I heard a story from the man in red

2 av tre nya knattar är inflyttade. De är fortfarande lite jetlaggade och uppför sig tråkigt om kvällarna.. Hur som helst så blåste vi av en inflyttningsfest i lördags för dem. Det kom hit lite annat folk, mest instruktörer från skolan och vi grillade och badade. Man blir sjukt skrynklig efter 2 timmar i jacuzzin.. Men det släppte till morgonen efter. Som man kan gissa blev söndagen ganska lugn. Den bestod mest av i-phonejakt för kidsen och sen blev det CoD på playstation resten av dagen.
När kvällen lade sig över california bestämde vi oss för att dra till Barona, ett casino i närheten med en sjuk buffe. Synd bara att det var 3.5 timmars kö.. Så vi drog till en vanlig restaurang istället. Funkade det med, för de hade margaritas.

Idag var det upp med tuppen vid 8 för att skriva anställningsavtal och såna grejor sen möte med instruktören för att åter igen reda ut min loggbok kontra skolans noteringar vilka inte stämde överens eftersom instruktören loggat fel. Kvalitetstid. Skönt att betala nån för att rätta till sina egna misstag.. Not. Efter det flög jag lite sim och sen hem och spela playstation igen. Hade några kilo kött över från helgen så vi fick grillat idag med.
Imorrn lär det bli klippning. Börjar krisa. Kliver snart på håret.. Annars ledig och inga vidare planer. Lär ju bli lite styrande med kidsen om jag inte har fel. De vaknar dessutom vid typ 7 så det är fan som att ha barn. Jaja, det går nog över..

Dont come back for me, who do you think you are?

Igår var det också lugnt. Faktiskt. Eller nä, jag backseatade en lektion i POF eftersom jag ska ta över jobbet som lärare i PoF från mitten på mars ungefär. Idag vart det först möte med min instruktör för att kolla av loggbok osv inför stagecheck och så småning om även check ride. Direkt efter var det introduktionsmöte som teoriinstruktör med diverse genomgångar. Lång dag med andra ord, från 10,30 till typ 16,30. Usch.
Imorgon blir det också lite tjockt. På förmiddagen ska vi städa garaget ifall det är dåligt väder vilket det verkar bli. På kvällen kommer de nya knattarna och ska bli hämtade på flyget och däremellan ska jag tydligen backseata en PoF-lektion till om jag hinner. Mycket nu. Nästa flygning verkar bli på måndag så jag har helgen ledig. Lördag har vi fest! Välkomna! House warming för de nyanlända. Var tänkt som poolparty men det ska förmodligen regna så det blir väl nån annan variant.
Hoppas vädret ordnar till sig snart, drygt med massa regn och blåst. Dags att jobba upp brännan nu ju!
Håll i hatten.

Jag har en skabbig ide, ja du kan väl följa med


I lördags drog jag, Berra och Niclas in till Coronado på förmiddagen. Eller typ vid 11 i alla fall. Sjuka köer men vi valde en smartare väg än många andra och slog knattarna med ca 30 min. Hittade en riktigt bra spot på en något övergiven strand där vi hade bra utsikt över San Diego downtown och överflygningen av planen. När det var slut köade vi oss in på marinbasens område och fick äntligen lite att äta och kunde titta på ännu fler plan i solnedgången. Kanondag helt enkelt.
Söndagen var rätt lugn och avslutades med lite grillning där Berra och Brenda stod för matlagningen. Göttans.

I måndags bar det av upp till Santa Barbara och sen vidare till Van Nuys (va:najs). Shit vad stökigt. Eller det var väl inga problem så förutom att det var så sjukt mycket trafik att man knappt kom in på frekvenserna, fick stå på marken och vänta i som mest 35 min innan vi fick starta, vi blev även så dåligt radarledda att vi orsakade en go-around för en gulfstream för han fick trafikvarning och kunde inte landa. Så kan det gå. Någon timme försenade kom vi hem i alla fall.
Idag har det varit lugna gatan, hängde med Niclas till skolan en runda och sen handlade vi lite. Det är väl ungefär det som hänt.
Nu sitter jag i telefonkö till GEICO för att avsluta försäkringen på volvon. Har väntat i snart en timme. Har under tiden hunnit skaffa inlogg på deras hemsida för enligt automatrösten skall man kunna avsluta försäkringen där. Men det kan man inte, alla andra funktioner verkar funka men just "remove vehicle" -knappen är släckt.. Bra jobbat geico.


Happiness, hit her like a train on a track

Idag var sista dagen med schemalagd groundschool. Så nu är det väl mest flygning kvar då skulle jag tro.. Fredagen är till ända och har spenderats med lite film och popcorn helt enkelt. Imorgon blir det in till San Diego på förmiddagen, det är nåt 100-årsjubileum för nåt navy-nånting och det skulle vara diverse flyguppvisning och doningar. Bland annat en överflygning med 200 (!!) flygplan. Kanske blir det nån fest uppepå det, ingen som vet. Får räcka så, nu är det natti.

Jag bryr mig inte om ifall min lampa inte lyser

Jaha hur sammanfattar man det här då.. Tjockt nu ska ni veta.
I lördags var jag på John Wayne tidigt som attan på morgonen. Kvällen spenderades med nåt konstigt kortspel som man blev ruskigt packad av. Därför kommer jag inte ihåg vad det heter. Om det nu heter nåt.. Söndagen började ganska lugnt av förklarliga skäl. Skulle blivit superbowl final här på Melrose men det blev inställt. Kändes som om det kvittade, slapp man fundera över reglerna för det där skitspelet. Istället drog Nicke och jag och kollade på bil vid Miramar på Platinum Motors. Vi provkörde lite mercor, en E350 och en CLS500. CLS:en var ju jättefet, det kan man inte säga annat. Men en lika fet prislapp, eller den kostade lika mycket som E-klassen men var två år äldre. V8 är bra. Det är lixom kul på något sätt. Men mindre kul är att det stora jävla skeppet till bil är 4-sitsigt. Nån snitsig drinkbricka eller nåt sånt i mitten bak. I övrigt jäkligt trevlig bil. Synd bara att den luktade som att någon hällt en gallon Old Spice i den..
Mer intressant var E350:n, dock drog den åt höger och ratten var lite sne faktiskt. Hade även en klåparlagning i lacken vid ett hjulhus. I den får man nöja sig med en V6 på sisådär 260 väl inridna hästar. AMG-paket med lite snygga fälgar och såna grejor. Jaja, jag ville inte ha en sne bil så jag sa att de kunde fixa de bitarna så skulle jag komma tillbaka.

Måndag var ledig och bestod mest av brädspel och drinkar i solen. Rättvist.
Tisdag skola på eftermiddagen. Fick dessutom veta att jag fick jobbet som lärare i Principles of Flight för ATPL-elever som kommer nästa vecka och lektionerna börjar i mars nån gång. Känns bra. I dag var det upp med tuppjäkeln vid 4-snåret. Full fart till skolan och in i dimman. Såg fan inte handen framför mig. Skulle åkt till Long Beach fram och tillbaka men det var bara att glömma. Så hem igen i full fart och käka ny frukost. Sov nån timme och sen tillbaka till skolan med Niclas. Vi åkte upp till French Valley och käkade lunch. Övade lite nöd och steep spirals på vägen dit och hem för att fördriva tiden. Allmänt trevligt.
Hem i ett rask och byta om sen åkte vi tillbaka till araberna med bilaffären vid Miramar. De hade fixat styrningen och lackat lite till på hjulhuset. Ny provkörning och betydlig skillnad. Så jag slog till och köpte den svarta tyska kälken. Känns också bra. Nu är det sängen som gäller för imorrn styrs en flygmaskin upp mot LA och Long Beach om vädret är på min sida. Sovmorgon faktiskt, ska inte vara i skolan förrän 6 så jag behöver inte upp förrän strax efter 5. Skönt. Hej hej



French Valley ligger rätt trevligt.

Vi var inte direkt ensamma där.. ;)

On a cold and grey Chicago morning another little baby child was born

Shit nu är det grejor på gång igen. Verkar som det kommer lite nya hyresgäster här framåt mitten på februari. För några dagar sen hade vi inga alls och det såg lite bistert ut för mig och niclas, men nu är vi uppe nånstans i 3-4 till.. Goda tider. Hoppas allt klaffar bara. Idag skulle jag flugit till John Wayne uppe vid LA men det var windshear och turbulence på AIRMET så att det var bara att ställa in. Kan inte säga att jag var så ledsen eftersom jag ställde in vid 5 imorse och hade gått upp vid 4.30. Kändes ganska rättvist att äta lite flingor, ta en kopp kaffe och sen krypa ner igen. Sov till 12. HA! Danne - tidiga mornar 1-0. LURAD!
Imorrn blir det groundschool igen. Först lyssna på lite knattar och sen köra maneuver lessons, det vill säga briefing på specifika flygövningar som man skulle göra dem med en elev precis innan flygning. Jag ska köra stigning och svängar i stigning. Åk uppåt, sen svänger du. Klart.

Shit vad händig jag är förresten. Fläkten i min bil la av för ett tag sen efter att ha gått på högvarv några dagar. Jag lyckades helt själv demontera mer eller mindre halva bilen och mäta mig fram till att det förmodligen var en liten manick med flänsar på som hade kukat ur. Med internets hjälp tog jag reda på att det var en transistor. Fattar man ju.. I alla fall så beställde jag en sån på nätet och igår kom den. Kopplade i och mätte innan jag installerade tillbaka allting och det verkade klockers. Monterade tillbaka allt skrot jag lossat och vred på tändningen och fläkten och den har fan funkat sen dess! Fick lite mer hår på bröstet precis just då faktiskt. Gick snabbt över när jag fixat lite sladdar och grejer för att laga 12-v uttaget fram i bilen. Insåg snabbt att det var helt fel grejer som satt där från början så när jag förlängt allt och fixat och donat så fint så passade inte kontakten... :( Men det blir nog en ny vända på nätet i jakt efter en kontakt som passar sen jäklar ska det laddas mobiler! Nä, nu blir det sängen så man orkar upp imorrn.

And if you keep it tight, I will confide in you

Fredagen avlöpte utan bestående intryck. Lördagen bestod av re-take på vor-approacher. Sköt Brown VOR approach och det var tydligen inom ramarna för densamma. Eftersom det var det enda jag skulle göra på flygningen erbjöd sig Todd (stage check-snubben) att flyga tillbaka till Gillespie. Jag sa nåt om att det vore kanon för jag har inte flugit vfr där nere. Kände att jag ljög. Ända tills jag tänkte efter, jag har varit där typ 15 ggr men har fan ingen aning om hur det ser ut. Haha. Det låg till exempel ett vattenland stort som gotland (nästan) precis jämte fältet men det hade jag aldrig sett förut. Vi fick förresten skynda på vår approach för vi hade ett "experimental jet" efter oss.. Hann tyvärr inte se det. Men det hela avlöpte i alla fall väl och jag fick lite sight seeing i krokarna.
På kvällen var det födelsedagsfest för en av hus-kombosarnas flickvän så det blev förfest i typ PB och sen utgång på nåt ställe i stan. Inga tydliga minnen att dela med mig av tyvärr men det var med största säkerhet trevligt som attan. Tror nickepicke hade kul med för han tog en förmiddagslur vid 11 till typ 17.. Och innan dess sov han till typ 10.30.. Haha. Sopa.
Söndagen bjöd inte på mycket, det blev lite tvättdag och givetvis fjärde avsnittet av solsidan. Ska nog köpa en sån där multifjärr tror jag. Så jag kan öppna garageporten och slå på diskmaskinen och allt sånt från mitt rum..
Idag var det skola igen. Hemma vid ett typ och gick direkt på mer tvätt, lite ommöblering och såna bitar. Jo, förresten, det regnade igår!! Första gången sen jag kom tillbaka den 4 jan.. Och nu ska det vara under 20 i en hel vecka! Nästan i alla fall.
Jaja, kvällen avslutades med lite rymddokumentär eftersom jag ska träffa Buzz Aldrin imorrn. Jo just det, han som var TVÅA på månen, undrar om han surar på det fortfarande.. Men värst var det kanske för losern som fick sitta kvar i raketen nåra kilometer ovanför och vänta på armstron och aldrin... Tough luck. Thank you Houston. Over and out.

RSS 2.0