SharpJorå det blev USS Midway. Riktigt sjukt stor båt.. Eller det är ju marinen som kör med dem så det är väl ett fartyg då om man ska vara petig. Bodde tydligen 4500 pers på den när den var aktiv. Det är fortfarande oklart vad som drev båtjäveln. Överallt står det att den drivs av ångturbiner. Jodå, så långt är jag med. Men hur värmde man vattnet? Knappast kärnreaktorer 1945 när den byggdes, men kanske har man konverterat till det? Eller så dieseleldar man väl en panna då.. Varför man nu inte kan dieseldriva drivaxlarna istället. Fast ångan användes ju till mycket annat men man borde ändå få ganska stora förluster. Men nej kanske inte, drygt 60% av en dieselmotor går till spillo i värme så kommer man under det så har man ju gjort en vinst i alla fall. Framgår inte heller om man använde ångan till att driva generatorer och sen körde på el eller om man kopplade turbinerna rakt på drivaxlarna. Kanske kvittar.. Men sånt går jag och funderar på.
Vi flög även F18-simulator, kanske inget jag rekommenderar att ni lägger pengar på.. Han som skötte dem påstod att folk från marinbasen var där 3 dar i veckan och övade i dem. Eller hur!! Haha, joystick som satt med kardborre mellan benen och inga fungerande sidroder.. Pinsamt. Men det var ju lite kul i alla fall.

Efter Midway blev det middag på Hooters så nu är jag skitmätt. R o Z kommer förbi här en runda imorrn innan de drar vidare upp till Vegas. Hade ju vart skoj att haka.. Men vafan, lika bra att vänta tills plugget är färdigt annars spårar väl det här ur helt. Nu lär jag väl plugga lite på approacher till Oceanside (KOKB) och Brown (KSDM). Kanske hinner med nåt avsnitt av lyxfällan åxå. Iphonen är givetvis uppdaterad till 4.2 så jag kanske letar igenom den efter skillnader från förut med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0